Tumören i huvudet är borta!!!

Onsdagen den 25 mars
Idag så fick vi svar på måndagens MR och det var ett, ursäkta språket, skitbra besked. Bilderna från magnetröntgen visar att tumören i huvudet har svarat på behandlingen och att den nu är borta. Borta!!! Var tvungen att skriva det igen för jag tror nästan inte på det.
Spridningen i ryggen finns dock kvar och den svarar inte lika bra som hjärntumören men de ser att det har minskat.
Så vad betyder det här och vad händer nu?
Det tyska team som sammanställt protokollet har under tiden fått alla Johns magnetröntgenbilder skickade till sig och de har inte varit lika entusiastiska som de svenska läkarna över hur snabbt tumören och dess spridning minskat. Framförallt inte spridningen i ryggen där de tyckte att det faktiskt hade ökat efter första MR. De svenska experterna tyckte sig se en minskning. Nu har i alla fall de senaste MR-bilderna blivit skickade och vi väntar med nervositet på vad de rekommenderar för vidare behandlingsform. Men efter mötet idag med vår läkare så lutar det åt högdosbehandling. Det är i slutändan de svenska experterna som bestämmer hur Johns vidare behandling ska se ut. Men som sagt, ifall tyskarna verkligen motsätter sig högdos och starkt rekommenderar strålning, som är det andra alternativet, så kommer de svenska läkarna troligen att följa tyskarnas rekommendation. Sverige har dock en policy att inte stråla barn under fyra år men jag antar att det inte är skrivet i sten. Om strålning är det enda sättet att rädda John så kommer John att bli strålad.

Jag och Malin önskar att det blir högdosbehandling då vi vet att strålning medför framtida komplikationer. I alla fall kan vi vinna lite tid ifall högdos nu inte skulle ta bort cancern. Då kan det bli fråga om strålning i ett senare skede. Då i en period i Johns liv där strålningen inte är lika farlig eller i alla fall inte medför lika stora komplikationer. Om jag förstått det rätt så minskar skadorna av strålning ju äldre barnet blir.
Vi riktar i alla fall in oss mentalt på att det kommer bli högdosbehandling, vilket kommer att bli tuft, men som sagt ett bättre alternativ för John.

/Mike

2 kommentarer:

  1. Så underbart! En fantastisk delseger över skitsjukdomen! Hoppas nu med Er och önskar Er och alla Era släktingar och vänner ALL STYRKA och KRAFT som kan uppbringas inför de fortsatta behandlingarna! Känner mig tjatig nästan, det finns inga nya ord liksom så jag påminner Er om de "gamla uttjatade"! Vi är med Er!! Och som sagt... minsta lilla eller stora vi skulle kunna bidra med....anything! Säg till!!
    Skickar massor med påfyllning till Ert BAMSEKRAMSLAGER!!
    Annica o Håkke

    SvaraRadera